fbpx

Afschaffing van de overdrachtsbelasting voor starters

Bij-Hem-Blog-1

 

Het lijkt erop dat starters per 1 januari 2020 geen overdrachtsbelasting meer hoeven te betalen. Haagse bronnen geven aan dat dit op Prinsjesdag officieel bekend gaat worden. De reden hiervoor is dat de jongeren al een langere tijd heel moeilijk aan een woning komen. Dit komt door de flink hoge huizenprijzen, maar ook doordat beleggers huizen opkopen. Het tarief voor diezelfde (particuliere) beleggers en bedrijfspanden, wordt dan ook verhoogd naar 8 %.

Minder eigen geld inbrengen

Starters tussen de 18 en 35 jaar die voor het eerst een huis kopen, hebben hierdoor een stuk minder eigen geld nodig om een huis te kopen. Dit kan net voldoende zijn om toch een huis te kunnen kopen.

Je kunt maximaal 100 % van de marktwaarde lenen met je hypotheek, alle kosten die je maakt om je huis te kopen moeten dus zelf betaald worden: de kosten koper. Als je een huis koopt van 300.000 euro, wat nu gemiddeld wel betaald wordt voor een huis, zijn de totale kosten koper 12.500 euro. Vanaf januari ben je in dit geval dus de helft minder aan kosten koper kwijt, ongeveer 6.500 euro.

Bij Hem denken we dat dit niet de oplossing is maar het is in ieder geval een begin om discussies te starten en andere middelen aan te grijpen.

Wij helpen al geruime tijd starters aan woningen en begeleiden ze met de aankoop en hypotheek. Bij Hem weten ze ook alles van startersleningen en andere constructies om starters wél aan een woning te helpen.

Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact op met Hem.

     050-205 31 23      06-54 25 12 26       hypotheken@bijhem.nl